Facebook Pixel
Nyhed - Omega 3
Nyhed Omega 3

Vi er enormt stolte af at kunne præsentere vores nye OMEGA 3 olie. En lancering, som vi har arbejdet på længe, da det har taget tid at finde den rette sammensætning, styrke og kvalitet af de essentielle fedtsyrer. Nu er den her ENDELIG!

OM VORES OMEGA 3?

Vores OMEGA 3 er baseret på fisk, herunder vilde peruvianske ansjoser fra stillehavet. Ansjoser er fra naturens side en fed fisk, hvorfor den også er rig på de essentielle fedtsyrer (DHA & EPA). Ansjosen er en lille fisk, hvilket betyder at den også er lavest i fødekæden og derfor har et naturligt lavt indhold af tungmetaller. 

Dette produkt indeholder 1000 mg omega 3 olie pr kapsel, herunder 455 mg EPA og 230 mg DHA, samt et naturligt indhold af E-vitamin. Det er en potent og koncentreret kilde af ren omega 3 i en smuk klar kapsel.

Vores OMEGA 3 testes og certificeres for renhed og friskhed, ved hvert batch vi får. TOTOX værdi: 10,9

Vi anbefaler 1-2 kapsel på daglig basis.

SHOP OMEGA 3 HER!

HVORFOR HAR DU BRUG FOR OMEGA 3?

Vigtigheden af omega 3 er ikke til at tage fejl af og forskningen af omega 3 er veldokumenteret. EFSA (European Food Safety Authorities) anerkender, at omega 3 - herunder et dagligt indtag af EPA og DHA minimum 200-2000 mg - bidrager med følgende sundhedsfremmende egenskaber:

  • En normal og velfungerende hjertefunktion (både voksne og børn)

  • En normal hjernefunktion (både voksne og børn)
  • Et normalt og velfungerende blodtryk (både voksne og børn)
  • Et normalt syn (både voksne og børn)
  • Normale triglycerid niveauer (både voksne og børn)
  • Desuden bidrager DHA under graviditet og amning til normal hjerne og syn, hos foster og spædbarn.

HVAD SKAL JEG VIDE OM OMEGA 3?

Omega 3 er flerumættede fedtsyrer og kategoriseres som en "essentiel" fedtsyre, hvilket betyder, at din krop ikke selv kan producere den, hvorfor du nødvendigvis skal have den fra din kost.

Indenfor omega 3 findes der 3 typer fedtsyrer: ALA, DHA & EPA.

HVILKEN OMEGA 3 HAR JEG BRUG FOR?

Som skrevet ovenfor findes der 3 betegnelser for omega 3; ALA, EPA og DHA - og det er vigtigt, at forstå forskellen, så du sikres en korrekt mængde af de "rigtige" kilder via din kost. De fleste forbinder omega 3 med fisk - og det er også den primære anbefalede kilde til omega 3, men der findes også vigtig omega 3 i planter og nødder. Dog er der forskel på typen af omega 3 fra fisk og planter, samt kroppens reaktion på disse.

KILDE: FISK?

Grunden til at fisk ofte relateres til omega 3, skyldes deres naturlige høje niveau og direkte kilde til DHA og EPA. Det er én af de mest intense kilder i forhold til mængden af fedt. Altså skal der en mindre mængde olie til, at give dig de anbefalede doser EPA og DHA.

Det er dog ikke alle fisk, som er rige på omega 3. Da omega 3 er en fedtsyre, kræver det en fed fisk - og de fleste fisk er faktisk magre. Skal du sikre dig omega 3 (EPA & DHA) fra fisk, er det essentielt, at du spiser fed fisk på ugentlig basis - herunder fx laks, makrel, sild, ansjoser og sardiner.

SHOP OMEGA 3 HER!

KILDE: NØDDER OG FRØ

Planter, frø og nødder kaldes vegetabilske kilder, og giver dig ikke en direkte kilde til EPA og DHA, som fisk gør. De er rige på ALA, som også er en betegnelse for omega 3, og det er et forstadie til DHA og EPA.

Det betyder, at indtager du ALA, så sørger din krop selv for at omdanne ALA til EPA og DHA - super smart. Man estimerer at 10-20% af din indtagede kilde ALA omdannes til DHA/EPA. Altså skal der en del mere til, før du når de anbefalede niveauer af DHA/EPA på ugentlig/daglig basis.

KILDE: ALGER

Alger er anderledes end andre plantebaserede omega 3 kilder - de indeholder nemlig en direkte kilde til DHA og EPA. Hvor meget, afhænger af algetypen, men der findes mange gode tilskud baseret på alger, som kan dække det daglige behov for DHA og EPA.

DIT DAGLIGE BEHOV FOR OMEGA 3?

Ud fra EU’s anbefaling, bør minimum 1% af dit daglige energiindtag komme fra omega 3. Det svarer til cirka 2,5-3 g omega 3 dagligt for voksne i alderen 18 og 60 år. Heraf anbefales det, at mindst halvdelen kommer fra ALA (ca. 1,2-1,8 g pr. dag) og minimum 300-500 mg fra DHA/EPA.

Som beskrevet ovenfor er fisk, en effektiv kilde til omega 3 (DHA & EPA), men den store udfordring er, at danskerne spiser fisk i begrænsede mængder:

  • Ca. 10 % får ingen fisk
  • Ca. 75 % spiser mindre end anbefalet mængde
  • Ca. 25 % spiser anbefalet mængde
  • Børn spiser relativt mindre fisk end voksne

(kilde: DTU - danskernes kostvaner).

Det anbefales, at du som minimum spiser fed fisk 2 gange ugentligt for, at opnå det anbefalede niveau af EPA/DHA. Gør du mon det?
 

HVAD MED TUNGMETALLERNE?

Tungmetallerne sætter sig ofte i fedtet på fisken, hvorfor fed fisk også indeholder mange flere tungmetaller end magre fisk. Indtager du store mængder rovfisk, vil dit niveau af tungmetaller også øges, desværre. Et højkvalitets omega 3 tilskud indeholder yderst begrænsede mængder tungmetaller og toksiner. Vores OMEGA 3 testes og certificeres for renhed og friskhed, ved hvert batch vi får.

VEGETAR ELLER VEGANER?

... er du vegetar eller veganer - og ikke spiser fisk, så er det klart, at du skal fokusere på de plantebaserede kilder, som indeholder naturlige mængder omega 3 - og gerne alger, som er rige på DHA/EPA. Det kunne fx være vores Flaxseed OMG's, som er baseret på økologisk hørfrøolie kombineret med en god algeolie.

SHOP VEGANSK OMEGA 3!