Facebook Pixel
Det vigtige vitamin "L"
Det vigtige vitamin "L"

Vi bliver hele tiden introduceret for nye fantastiske vidundermidler, som hjælper mod aldring og lover sundhed, energi samt et smukt ydre. Den ene dag er det en ny superfood, den næste en ny træningsform, en special diet, eller en mirakelrynkecreme eller noget helt femte.

Det kan for de fleste være uoverskueligt og ikke mindst meget kostbart at holde trit med de mange nye produkter, anbefalinger og trends. Sandheden er nok også, at det er usandsynligt, at der findes en enkelt mirakelkur mod sygdom og aldring.

I virkeligheden er det allermest forryngende og livsforlængende meget mere enkelt – nemlig vitamin “L”, eller “Livstils-vitaminet”.

Hemmeligheden bag en sund krop, og dermed også et sundt og ungt udseende er at ens samlede livsstil er varieret og baseret på en række gode principper. Forskere har konkluderet, at op mod 80% af ens sundhed skyldes den livsstil man har.

Hvad er så en sund livsstil/”Vitamin L”?

  1. Kosten er ekstrem vigtig og her skal man først og fremmest spise varieret, sørge for at få masser af fibre, som hjælper på en god fordøjelse og dermed sunde tarme. Masser af frugt og grønt – helst økologisk. Undgå det usunde fedt, men spis gerne masser af nødder, avocado og fed fisk. Undgå også i videst muligt omfang de meget forarbejde fødevarer, hvor næringsværdien er begrænset.

  2. Daglig motion er også et must – men det behøver ikke være timevis i fittnes centret. 30-40 minutter om dagen gør en kæmpe forskel for helbredet, viser mange undersøgelser - tag cyklen på arbejde eller gå en aftentur inden sengetid, og få samtidig frisk luft.

  3. Drop cigaretterne fuldstændig og vær moderat med alkoholindtaget. Drik til gengæld masser af vand – gerne helt almindeligt postevand.

  4. Dyrk solen med måde, men husk, at solen også bidrager med det livsvigtige vitamin D til kroppen.

  5. Vægtkontrol – overvægt øger markant risikoen for udvikling af livsstilssygdomme. Et BMI under 25 anbefales.

  6. En god nats søvn er også essentielt for et godt helbred og en vigtig del af en sund livsstil – prøv at få omkring 7 timer hver nat.

  7. Vi anbefaler, at man som minimum supplerer dagligt med en god multivitamin, fiskeolie OMEGA 3 og vitamin D3 samt eventuelt andre kosttilskud efter indviduelle behov. VITAVIVAS VITAMAX er uden tvivl en af de bedste multivitaminer på markedet i dag. Indholdet af vitaminer, mineraler, grønt og den kendte anti-aging antioxidant Q10, også kaldet CoQ10, gør VITAMAX til en høj potent multivitamin til daglig brug. Det er især indholdet af grønt, som adskiller VITAMAX fra andre multivitaminer. VITAMAX indeholder de såkaldte SuperGreens såsom broccoli, Chlorellea, Spirulina, og klorofyl. Alle hjælper de med til udrensning, er rige på jern, folinsyre, vitaminer, mineraler og antioxidanter. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at VTAMAX lettest absorberes i kroppen når den indtages sammen med flydende fedt. Det anbefales derfor at tage VITAMAX sammen med VITAVIVAs Hørfrøolie eller Kokosolie, alternativt en skefuld flydende fed olie såsom olivenolie eller kokosolie

  8. Smil – grin og glæd dig over livet – hver dag er en gave! Det er bevist, at et positivt sind øger lykkefølelse og modvirker for eksempel stress og depression. Endvidere er forskerne enige om, at et optimistisk livssyn kan være godt for hjertet.

Vitamin-L eller ”Livstilsvitaminet”, som beskrevet i punkterne 1-8 ovenfor sænker markant risikoen for livsstilssygdomme, herunder blodpropper, hjerteanfald samt diabetes. Som ekstra bonus udskydes flere af kroppens aldringsprocesser og en Vitamin L-livsstil er således også en sand anti-aging booster.