Facebook Pixel
Vitamama

Vitamama

Vitamama

495,89 kr

 

HVAD ER VITAMAMA?

VITAMAMA er en speciel sammensætning af vitaminer, mineraler, aminosyrer, grønt, urter, mælkesyrebakterier og olie, der er skræddersyet til kommende mødre. VITAMAMA anbefales 3 måneder inden graviditet, under graviditeten samt efter fødsel i hele ammeperioden.

VITAMAMA er en convenience pakke med 30 individuelle poser, der er nemme at have med på farten - hver med en dagsdosis på:

  • 4 stk. VITAMAX (multivitamin / greens) 
  • 1 stk. Probiotic (mælkesyrebakterier)
  • 1 stk. Calcium / Magnesium 
  • 1 stk. Organic Flaxseed Oil (økologisk hørfrøolie)

HVAD ER DER I VITAMAMA?

VITAMAMA indeholder ikke jern, som evt skal tages separat under graviditeten. Her anbefales organisk (flydende) jern, fx Kräuterblut.

Vitamax er en specialt udviklet stærk multivitamin - en kombination af en multi og en greens powder - som indeholder ALLE de essentielle vitaminer, mineraler, aminosyrer og Q10. Derudover indeholder Vitamax en masse grønt, urter, bioflavonoider og alger bl.a. Wheat Grass Juice, Broccoli, Blomkål, Spirulina, Chlorella, Rødbede, Ingefær, Artiskok, gingko biloba, echinecea, æblepectin m.m. 

Indtag af folinsyre (B9) før og under graviditet øger moderens folatstatus. Lav folatstatus hos kommende mødre er en risikofaktor i udviklingen af ​​neutralerørs defekt i det udviklende foster. Folat bidrager til moderens vævsvækst under graviditet.

Calcium / Magnesium: Magnesium bidrager til reduktion af træthed og udbrændthed. Det bidrager til elektrolytbalance, normal energibringende metabolisme, nervesystemets normale funktion. Magnesium bidrager til muskelfunktion, normal proteinsyntese, normal psykologisk funktion, opretholdelse af normale knogler og tænder. Desuden spiller magnesium en rolle i processen med celledeling. Calcium bidrager til normal blodkoagulation, normal energibringende metabolisme, normal muskelfunktion, normal neurotransmission og til en normal funktion af fordøjelsesenzymer. Calcium har en rolle i processen med celledeling og specialisering. Calcium er nødvendigt for at opretholde normale knogler og tænder.

D-vitamin bidrager til normal absorption / anvendelse af calcium og fosfor og normale blodkalciumniveauer. D-vitamin bidrager til opretholdelse af normale knogler, normal muskelfunktion, normale tænder, normal funktion af immunsystemet. D-vitamin har en rolle i processen med celledeling. D-vitamin er nødvendigt til normal vækst og udvikling af knogler hos børn og bidrager til immunsystemets normale funktion.

Flaxseed Oil er en økologisk og vegansk hørfrøolie, der indeholder Omega 3 + 6 + 9 og andre fedtsyrer og phytonutrients. Phytonutrients (plantenæringsstoffer) er naturlige kemikalier eller forbindelser produceret af planter. De holder planter sunde og beskytter dem mod insekter og solen.  Fedtsyrer såsom Omega 3 og 6 er det man kalder essentielle fedtsyrer. De er essentielle for kroppen og nødvendige for et godt helbred. 

Probiotic indeholder en høj dosering af de naturlige og gavnlige bakterier, som findes i vores tarmsystem. Probiotika, også kaldet mælkesyrebakterier, genopretter tarmens naturlige flora.

 

Når de første spæde tanker om graviditet melder sig, er det en god ide at tænke på, at give kroppen de rigtige byggesten. Såvel mænd som kvinder har fordel af at balancere den rette kost, livsstil og eventuelt kosttilskud, som dog aldrig må erstatte den sunde kost.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager et dagligt tilskud af folsyre (vitamin B9), D-vitamin og jern samt kalk. VITAMAMA indeholder dog ikke jern, som skal tages separat under graviditeten. Her anbefales organisk (flydende) jern, fx Kräuterblut.

Når baby er kommet til verden kan VITAMAMA fortsat være en rigtig god daglig multivitamin til den nybagte mor, Anbefalet daglig dosis 3 måneder før og under graviditet:

  • 400 mcg Folic Acid (VITAMAMA 400 mcg)
  • 10 mcg Vitamin D (VITAMAMA 27 mcg)
  • 500 mg Calcium (VITAMA 583 mg)

A-Vitamin er en betegnelse for flere beslægtede stoffer. A-vitamin forekommer i animalske produkter og kaldes så Retinol. Forstadiet til A-Vitamin - Betakaroten - findes i en række vegetabilske produkter og omdannes til A-Vitamin i kroppen efter behov. A-vitamin har en stærk antioxidativ virkning i kroppen. A-Vitamin er et fedtopløseligt vitamin. A-Vitamin bidrager til opretholdelse af normale slimhinder, normal hud, normalt syn og normal funktion af immunsystemet. A-vitamin spiller en rolle i processen med cellespecialisering.

B-Vitaminer er mange forskellige vitaminer som alle er vandopløselige. De kan udskilles fra kroppen med urinen. B-Vitaminerne arbejder sammen i et kompliceret biologisk samarbejde. De indgår i de fleste af kroppens enzymprocesser, hvor enkelte dominerer mere eller mindre end andre. Optagelsen af B-vitaminer er afhængig af mavesyren og fordøjelsen. B-Vitamin familien består af følgende vitaminer: B1 vitamin (thiamin), 
B2 vitamin (riboflavin), B3 vitamin (niacin), B5 vitamin (pantotensyre)
, B6 vitamin (pyridoxin)
, Biotin (B-7 vitamin, B-8 vitamin, H-vitamin), 
Folinsyre (folsyre, folat, folacin, B9-vitamin)
, B12 vitamin (flere slags cobalamin).

Vitamin B12 bidrager til normal energi omsætning, normal funktion af nervesystemet, normal homocysteinmetabolisme, normal psykologisk funktion, normal dannelse af røde blodlegemer, normal funktion af immunsystemet, reduktion af træthed og udbrændthed. Vitamin b12 har en rolle i processen med celledeling.

Vitamin B6 bidrager til normal energibringende stofskifte, normal cysteinsyntese, normal funktion af nervesystemet, normal homocysteinmetabolisme, normal protein- og glykogenmetabolisme, normal psykologisk funktion, normal dannelse af røde blodlegemer, normal funktion af immunsystemet, reduktion af træthed og udbrændthed, regulering af hormonaktivitet.

Biotin (B8) kaldes ofte "skønhedsnæringsstoffet" på grund af den næring, den leverer til hud og hår. Dette medlem af B-vitaminkomplekset bidrager til vedligeholdelse af hår og hud, normal energi omsætning, nervesystemets funktion, normal omsætning af makronæringsstoffer, normal psykologisk funktion, normale slimhinder og blodkoagulation.

Indtag af folinsyre (B9) som kosttilskud øger moderens folat niveau. Lavt folatniveau er en risikofaktor i udviklingen af neuralrørsdefekt hos det udviklende foster.

Thiamin (B1) bidrager til normal energibringende stofskifte, normal funktion af nervesystemet, normal psykologisk funktion, normal funktion af hjertet.

C-Vitamin er sandsynligvis det mest udforskede vitamin gennem tiden - og det mest almindelig kendte. Mennesker er ikke i stand til at selv danne Vitamin C - og det er derfor vigtigt at tilføre større mængder af Vitamin C til kroppen igennem kost og kosttilskud. Vitamin C er en stærk antioxidant som bidrager til at styrke immunforsvaret. Vitamin C er vandopløseligt. 

C-Vitamin bidrager til at bevare immunsystemets normale funktion under og efter intens fysisk træning. C-vitamin bidrager til normal dannelse af kollagen til den normale funktion af blodkar, knogler, brusk, tandkød, hud og tænder. C-vitamin bidrager til et normal energibringende stofskifte, normal funktion af nervesystemet, normal psykologisk funktion, normal funktion af immunsystemet.

C-Vitamin bidrager til beskyttelsen af celler mod oxidativ stress, reduktion af træthed og udbrændthed, regenerering af den reducerede form af vitamin E. C-vitamin øger optagelsen af jern.

D-Vitamin findes i forskellige former og der er indtil nu fundet 37 aktive stoffer, som hver især er forskellige i deres kemiske struktur. De former som har størst betydning for mennesker er D2 (ergocalciferol) og D3 (cholecalciferol), hvoraf D3 er den mest aktive form.
 D-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, hvilket betyder at kroppen ikke kan optage D-vitamin foruden et fedtstof. D-vitamin bidrager til normal absorption / anvendelse af calcium og fosfor og normale blodkalciumniveauer. D-vitamin bidrager til opretholdelse af normale knogler, normal muskelfunktion, normale tænder, normal funktion af immunsystemet. D-vitamin har en rolle i processen med celledeling.

D-vitamin er nødvendigt for normal vækst og udvikling af knogler hos børn.

E-Vitamin består af tocopherolerne (d-alpha, d-gamma, d-beta, og d-delta) som alle arbejder sammen om at bekæmpe de frie radikaler. I naturlige fødekilder arbejder E vitamin (d-alpha-tocopherol - som findes i en blanding af tocopheroler), sammen om at neutralisere de frie radikaler. E-Vitamin bidrager til beskyttelsen af celler mod oxidativ stress. E-Vitamin er et fedtopløseligt vitamin.

K-vitamin tilhører gruppen af fedtopløslige vitaminer. Det betyder, at vitaminet skal opløses i fedt under fordøjelsen for at blive optaget i kroppen ellers ryger det direkte ud igen. K-vitamin findes i tre former. K1-vitamin, som bliver kaldt phytomenadion. Denne form findes i grønne planter og rige kilder er blandt andet: kål, broccoli, spinat og avokado. Den anden form er, K2-vitamin, dannes i tarmbakterier og den hedder menakinon. Den tredje og sidste form er en syntetisk af K-vitamin, som det ikke anbefales at benytte som tilskud. K-vitamin bidrager til normal blodkoagulation og opretholdelse af normale knogler.

Selen bidrager til normal spermatogenese, til opretholdelse af normalt hår og negle, til den normale funktion af immunsystemet og til den normale skjoldbruskkirtelfunktion og til beskyttelse af celler mod oxidativ stress.

Magnesium bidrager til en reduktion af træthed og udbrændthed. Det bidrager til elektrolytbalance, normal energibringende metabolisme og nervesystemets normale funktion. Det bidrager til muskelfunktion, normal proteinsyntese og normal psykologisk funktion. Magnesium bidrager til at opretholde normale knogler og tænder, og det spiller en rolle i processen med celledeling.

Calcium bidrager til normal blodkoagulation, normal energibringende metabolisme, normal muskelfunktion, normal neurotransmission og til en normal funktion af fordøjelsesenzymer. Calcium har en rolle i processen med celledeling og specialisering. Calcium er nødvendigt for at opretholde normale knogler og tænder.

Krom bidrager til normal makronæringsstofmetabolisme og til opretholdelse af normale blodglukoseniveauer.

Kalium (potassium) bidrager til normal funktion af nervesystemet, normal muskelfunktion og til opretholdelse af normalt blodtryk.

Dosis:

Daglig anbefalet dosis er 1 pakke om dagen. Suppler evt med jern hvis behovet opstår i 2. / 3. trimester.

Serving Size: 1 pakke dagligt (5 tablets / 1 softgel / 1 capsule)
Amount Per Serving
% Daily Value
Ginger root powder
Gemberwortelpoeder
25 mg
**
Vitamin A (beta-carotene)
Vitamine A (bètacaroteen)
3000 mcg
375%
Vitamin C (calcium-ascorbate / ascorbyl palmitate)
Vitamine C (calciumascorbaat / ascorbylpalmitaat)
700 mg
875%
Vitamin D-3 (cholecalciferol)
Vitamine D-3 (cholecalciferol)
27 mcg
540%
Vitamin E (d-Alpha taco, succinate)
Vitamine E (d-Alpha taco, succinaat)
134 mg
111%
Vitamin K-1
Vitamine K-1
35 mcg
47%
Vitamin B-1 (thiamine mononitrate)
Vitamine B-1 (thiamine mononitraat)
50 mg
4545%
Vitamin B-2 (riboflavin)
Vitamine B-2 (riboflavine)
25 mg
1786%
Niacin (niacinamide / niacin)
Niacine (niacinamide / niacine)
80 mg
500 %
Vitamin B-6 (pyridoxine HCI / pyridoxal 5-phosphate)
Vitamine B-6 (pyridoxine HCI / pyridoxal 5-fosfaat)
25 mg
1786%
Folic Acid
Foliumzuur
400 mg
200%
Vitamin B-12 (methylcobalamin)
Vitamine B-12 (methylcobalamine)
50 mcg
2000%
Biotin
Biotine
150 mcg
300%
Pantothenic Acid (d-calcium panto.)
Pantotheenzuur (d-calcium panto.)
250 mg
4167%
Calcium (carbonate / citrate / malate)
Calcium (carbonaat / citraat / malaat)
583 mg
73%
Iodine (from kelp)
Jodium (van kelp)
100 mcg
67%
Magnesium (oxide / aspartate / ascorbate)
Magnesium (oxide / aspartaat / ascorbaat)
417 mg
111%
Zinc (picolinate)
Zink (picolinaat)
15 mg
150%
Selenium (selenomethionine)
100 mcg
182%
Manganese (aspartate)
Mangaan (aspartaat)
7.5 mg
375%
Chromium (polynicotinate)
Chroom (polynicotinaat)
100 mcg
250%
Molydbenum (amino acid chelate)
Molybdeen (aminozuurchelaat)
50 mcg
100%
Potassium (citrate / aspartare)
Kalium (citraat / aspartaar)
50 mg
2.5%
Probiotic Bacteria
Probiotische bacteriën
5.75 Billion CFU
**
Consisting of: DE11tm (Bacillus, subtilis), Lactobacillius rhamosus, Lactobacillius casei, Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum, and Bifidobacterium breve.
Bestaande uit: DE11tm (Bacillus, subtilis), Lactobacillius rhamosus, Lactobacillius casei, Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum en Bifidobacterium breve.
Flaxseed Oil (Organic)
Lijnzaadolie (biologisch)
1,000 mg
**
Naturally Providing: Alpha-Linelenic Acid (Omega-3), Linoleic Acid (Omega-6), Oleic Acid (Omega-9), and other Fatty Acids & Phytonutrients.
Levert van nature: alfa-lineleninezuur (omega-3), linolzuur (omega-6), oliezuur (omega-9) en andere vetzuren en fytonutriënten.
Choline (bitartrate / citrate)
Choline (bitartraat / citraat)
25 mg
**
Inositol
50 mg
**
para-Aminobenzoic Acid
para-aminobenzoëzuur
25 mg
**
Citrus Bioflavonoid Complex
Citrus bioflavonoïde complex
50 mg
**
Lemon Bioflavonoids
Citroenbioflavonoïden
50 mg
**
Betaine HCI
Betaïne HCI
50 mg
**
Vanadium (amino acid chelate)
Vanadium (aminozuurchelaat)
25 mcg
**
Boron (citrate / glycinate / aspartate)
Borium (citraat / glycinaat / aspartaat)
1 mg
**
Trace Element and Mineral Complex
Spoorelement en mineralencomplex
383 mcg
**
L-Methionine
10 mg
**
L-Cysteine (L-Cysteine HCI / N-Acetyl L-Cysteine)
L-Cysteïne (L-Cysteïne HCI / N-Acetyl L-Cysteïne)
100 mg
**
L-Glytamic Acid
L-glutaminezuur
10 mg
**
Artichoke Leaf Powder
Artisjokbladpoeder
25 mg
**
Gingo biloba Leaf (24% extract)
Ginkgo biloba-blad (24% extract)
20 mg
**
Eleutherococcus senticosus Root Powder
Eleutherococcus senticosus wortelpoeder
12.5 mg
**
Enchinacea Powder (purpurea and angustifolia root anf rhizome)
Echinacea poeder (purpurea en angustifolia wortel en wortelstok)
25 mg
**
Garlic Bulb Powder
Knoflookbolpoeder
50 mg
**
Green Papaya (dry fruit powder)
Groene papaja (droog fruitpoeder)
25 mg
**
Beet Root Powder
Bietenwortelpoeder
25 mg
**
Rose Hips Fruit Powder
Rozenbottels Fruitpoeder
50 mg
**
Green Tea Leaf (50% extract)
Groene theeblaadjes (50% extract)
25 mg
**
Barley Juice Powder (dry grain)
Gerstesap Poeder (droge korrel)
25 mg
**
Wheat Grass Juice Powder (aerial part)
Wheat Grass Juice Powder (bovengronds deel)
25 mg
**
Rutin Complex
12.5 mg
**
Hesperidin Complex
5 mg
**
Pine Bark Extract
Pijnboomschors extract
12.5 mg
**
Red Wine Proanthocyanidins (fruit)
Rode wijn Proanthocyanidins (fruit)
25 mg
**
Apple Pectin Powder (peel and pulp)
Appelpectinepoeder (schil en vruchtvlees)
25 mg
**
Bromelain (2000 GDU / gram)
Bromelaïne (2000 GDU / gram)
25 mg
**
Broccoli Powder (flowering heads)
Broccolipoeder (bloeiende hoofden)
50 mg
**
Cauliflower Powder (dried florets)
Bloemkoolpoeder (gedroogde roosjes)
50 mg
**
Spirulina
50 mg
**
Chlorella
50 mg
**
RNA (green food base)
RNA (groene voedselbasis)
2,500 mcg
**
DNA (green food base)
DNA (groene voedselbasis)
500 mcg
**
Carotenoids (green good base)
Carotenoïden (groene goede basis)
500 mcg
**
Chlorophyll (green food base)
Chlorofyl (groene voedselbasis)
500 mcg
**
Coenzyme Q10
Co-enzym Q10
15 mg
**
Horsetail (herb powder)
Heermoes (kruidenpoeder)
22.5 mg
**
Ginger root powder
Gemberwortelpoeder
25 mg
**
*NRV = Daily Nutrient Reference Value
* NRV = dagelijkse voedingsreferentiewaarde
**No NRV established.
** Geen NRV vastgesteld.
Other ingredients: Microcrystalline cellulose, mawtodextin, dicalcium, phosphate, gelatin (bovine), vegetable static acid, croscarmellose sodium, vegetable cellulose, glycerin, pharmaceutical glaze, vegetable magnesium stearate, povidone, silicon dioxide, purified water, ca
Suggested use: 1 pakke dagligt i forbindelse med et måltid.
Advarsel: Supplements should not be used as a substitute for a varied diet. Contains wheat. Keep out of reach of children. Do not use if safety seal is damaged or missing.
Udsolgt

Andre har sagt om...

Som gravid og nu ammende har vitamama været guld værd, for ikke at miste al vitalitet. Derudover har kokosolie været med til, at jeg stadig føler min hud er smidig og spændstig.

Cecilie, kunde 2020

Måske du også vil synes om…