Facebook Pixel
Vitamin D3 3000 IU

Vitamin D3 3000 IU

Brug for hjælp ONLINE CHAT - viva@vitaviva.com
Tlf: (+31) 20 244 3157.
Returnering Returner din ordre indenfor
14 dage
Fri fragt På alle ordrer over 750 kr. i EU
(med visse begrænsninger)
Hurtig levering Vi leverer til hele EU på 2-3
hverdage (bestilling inden kl. 14)
200+ produkter Udviklet og produceret efter
højeste standarder

Stærk D Vitamin (75 mcg) med olivenolie

Vitamin D3 3000 IU

214,19 kr
75 mcg / 100 softgels
214,19 kr
Pr. gang:
Levering hver (Vælg venligst interval)
 • Spar 15% hver gang.
 • Ingen binding, nem selvbetjening.
 • Fri levering ved køb over 745 kr.
Subscription details

  Pris pr. daglig dosis 2,25 kr.

  HVAD ER VITAMIN D3?

  D-vitamin er ikke et vitamin i traditionel forstand, fordi vi er i stand til at danne det gennem huden, når vores hud først er udsat for UV-B-stråler fra solen. Dannelsen sker i huden fra kolesterol. Solens stråler skal være stærke, og huden skal udsættes direkte for, at vores kroppe danner nok naturligt vitamin D3. Derfor kaldes det solskinsvitaminet. 

  Du får også D-vitamin fra enkelte fødevare såsom fed fisk, lever og æg, men ikke nok til at dække dit basale behov.

  Dette produkt tilbyder høj dosis - 3000 IU / 75 mcg D-vitamin i en kapsel med jomfru olivenolie for bedre optagelighed. Kosttilskud med D-vitamin i olie menes at hjælpe kroppen til lettere at optage vitaminet.

  RELEVANT FOR DIG?

  • D-vitamin bidrager til immunsystemets normale funktion.
  • D-vitamin bidrager til opretholdelse af normale knogler og tænder.
  • D-vitamin bidrager til normale blodkalkniveauer.
  • D-vitamin bidrager til opretholdelse af en normal muskelfunktion.
  • D-vitamin bidrager til normal absorption / anvendelse af calcium og fosfor.
  • D-vitamin har en rolle i processen med celledeling. 

  D-vitamin er nødvendigt til normal vækst og udvikling af knogler hos børn og bidrager til immunsystemets normale funktion. Derfor anbefales det at børn fra 0-4 år får D-vitamin via tilskud. Det anbefales også at gravide tager et tilskud af D-vitamin igennem hele deres graviditet.

  Du får 100 softgels med 75 mcg pr tablet. Der til i alt 100 dages forbrug.

  Den danske sundhedsstyrelse anbefaler at alle - både børn og voksne - tager et tilskud af D-vitamin igennem vinteren.

  Hvad er D-Vitamin?

  D-vitamin er vigtig for kroppen, da det fremmer kroppens optagelse af calcium og fosfat fra tarmen samt aflejring af mineraler i knogler og tænder. Grundet vitaminets egenskaber er D-vitamin særlig vigtig for spædbørn og under graviditet, da det er essentielt for barnets knogleudvikling, tænder og moderens knogler.

  D-vitamin findes i mange forskellige former og der er indtil videre fundet 37 aktive stoffer, som hver især er forskellige i deres kemiske struktur. Den største betydning for den menneskelige krop har D2 (ergocalciferol) og D3 (cholecalciferol), hvoraf D3 er den mest aktive form.
 D-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, hvilket betyder, at kroppen ikke kan optage D-vitamin uden et fedtstof. Af samme årsag har vi tilsat olivenolie, som øger optagelsen af det vigtige vitamin.

  Hvor kommer D-Vitamin fra?

  D-vitamin er også kendt som solskinsvitaminet, da solen er en af de vigtigste kilder til D-vitamin. Sollys består af lys med forskellige bølgelængder, hvoraf solens UVB- og UVA stråling er af størst relevans for mennesker. Når vores hud udsættes for UVB-stråling, omdannes kolesterol i hudens overflade til D3-vitamin, hvor bleg hud optager mere D-vitamin end mørk hud. Den mængde D-vitamin, som det lykkes at optage i huden fra solens stråler deponeres i bl.a. lever og nyrer i løbet af de følgende 48 timer, hvis kroppen ikke forinden er blevet vasket af med sæbe eller af klorvand, eksempelvis fra en pool.

  D-vitamin fra sollys dannes dog kun, når solen står tilstrækkelig højt på himlen, ellers kan UVB ikke trænge igennem atmosfæren. I Skandinavien er det således kun i højsommeren, at der dannes nok D3-vitamin i huden via sollys, og går man tildækket, bruger solcreme eller er mørkhudet (hud med højere pigment), hæmmes optagelsen af D3-vitamin, hvorved der er et øget behov for D-vitamin tilskud.  

  Derudover findes D-vitamin i fødevarer som fed saltvandsfisk, fiskeleverolie, ost og andre fedtholdige mælkeprodukter, samt æggeblommer, avokado og vegetabilske olier. Men mængden af D-vitamin, der optages via kosten er utilstrækkelig til at dække kroppens behov. 

  Hvad sker der ved mangel af D-Vitamin?

  Sundhedsstyrelsen anbefaler allerede tilskud af D-vitamin til ældre over 70 år, gravide og børn særligt børn under 4 år, samt mennesker, der ikke får sol, og folk med mørkere hud.

  D-vitamin er afgørende for, at kroppen kan optage kalk og fosfat fra tarmen. 

  Det er i dag almindeligt at give spædbørn tilskud af D-vitamin, men der ses stadig D-vitaminmangel hos kvinder i den fødedygtige alder. I de to første leveår, er der en risiko for, at børn ikke får D-vitamin nok, idet spædbørn ikke anbefales at være i direkte sol, og fordi børn op til 4 år skal beskyttes særligt mod direkte sol på kroppen. Samtidig indeholder modermælk ikke tilstrækkeligt D-vitamin til at dække barnets behov. På baggrund af dette anbefales det at give spædbørn et D-vitamintilskud på 10 mikrogram dagligt, fra de er 2 uger til 4 år. Tilskuddet gives i form af D-vitamindråber, direkte i munden eller på en ske sammen med lidt modermælk.

  Doser: 1 softgel om dagen, der er allerede tilsat olivenolie til tabletten for optimal optagelse. Indtages gerne ifm et måltid. Også velegnet til børn +10 år: 1 softgel dagligt.

  Serving Size: 1 Tablet
  Amount Per Serving
  % Daily Value
  Vitamin D-3 (cholecalciferol)
  Vitamine D-3 (cholecalciferol)
  75 mcg (3000 IU)
  1500%
  Other ingredients: Olive oil, gelatin (shell), glycerin (gelling agent), water, vitamin D3 (cholecalciferol).
  Overige ingrediënten: Olijfolie, gelatine (schil), glycerine (geleermiddel), water, vitamine D3 (cholecalciferol).
  Suggested use: 1 tablet daily preferably with a meal or as directed by a healthcare professional.
  Aanbevolen: 1 tablet per dag bij voorkeur bij een maaltijd of zoals voorgeschreven door een zorgverlener. Dit product is een voedingssupplement en is geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en/of gezonde levensstijl.
  Advarsel: This product is manufactured and packaged in a facility which may also process milk, soy, wheat, egg, peanuts, tree nuts, fish and crustacean shellfish. Food supplements should not be used as a substitute for a varied diet. Do not exceed recommended dose.
  Waarschuwing: Dit product is vervaardigd en verpakt in een faciliteit die ook melk, soja, tarwe, eieren, pinda's, noten, vis en schaaldieren kan verwerken. Buiten bereik van kinderen bewaren. De aanbevolen dagdosering niet overschrijden.