Facebook Pixel
Vitamin D3 3000 IU

Vitamin D3 3000 IU

Brug for hjælp ONLINE CHAT - viva@vitaviva.com
Tlf: (+31) 20 244 3157.
Returnering Returner din ordre indenfor
14 dage
Fri fragt På alle ordrer over 750 kr. i EU
(med visse begrænsninger)
Hurtig levering Vi leverer til hele EU på 2-3
hverdage (bestilling inden kl. 14)
200+ produkter Udviklet og produceret efter
højeste standarder

Stærk D Vitamin (75 mcg) med olivenolie

Vitamin D3 3000 IU kosttilskud

214,19 kr
75 mcg / 100 softgels
214,19 kr
Pr. gang:
Levering hver (Vælg venligst interval)
 • Spar 15% hver gang.
 • Ingen binding, nem selvbetjening.
 • Fri levering ved køb over 745 kr.
Subscription details

  Pris pr. daglig dosis 2,25 kr.

  HVAD ER VITAMIN D3?

  D-vitamin er ikke et vitamin i traditionel forstand, fordi vi er i stand til at danne det gennem huden, når vores hud først er udsat for UV-B-stråler fra solen. Dannelsen sker i huden fra kolesterol. Solens stråler skal være stærke, og huden skal udsættes direkte for, at vores kroppe danner nok naturligt vitamin D3. Derfor kaldes det solskinsvitaminet. 

  Du får også D-vitamin fra enkelte fødevare såsom fed fisk, lever og æg, men ikke nok til at dække dit basale behov.

  Dette produkt tilbyder høj dosis - 3000 IU / 75 mcg D-vitamin i en kapsel med jomfru olivenolie for bedre optagelighed. Kosttilskud med D-vitamin i olie menes at hjælpe kroppen til lettere at optage vitaminet.

  Vitamin D er ikke som andre vitaminer, der skal indtages gennem kosten. I stedet er det et steroidhormon, som kroppen selv producerer. Dets syntese kræver eksponering for ultraviolet B-lys og varme.

  Vitamin D er vigtigt for vores helbred, især vores knogler. Med alderen bliver knogler mere skrøbelige, hvilket kan føre til skader og frakturer. For at bevare stærke knogler er det derfor afgørende at opretholde optimale niveauer af vitamin D.

  Der er fem former af vitamin D, men de to vigtigste for mennesker er vitamin D2 (ergocalciferol) og vitamin D3 (cholecalciferol). Vitamin D2 produceres af hvirvelløse dyr, samt nogle planter og svampe. Vitamin D3 produceres af dyr og mennesker, og er den form, der typisk anvendes i kosttilskud.

  Vitamin D bør primært optages gennem sollys. Dog får mennesker, der lever på den nordlige halvkugle, ikke nok vitamin D i vinterhalvåret, og bør supplere med kosttilskud, da soleksponering på denne årstid ikke vil opretholde optimale niveauer.

  Effekterne af vitamin D afhænger af niveauet i blodet. Du får kun glæde af fordelene, hvis du får nok vitamin D.

  For at opnå optimal optagelse bør vitamin D tages om morgenen sammen med lidt fedt. Den anbefalede daglige dosis er normalt 10-20 µg, men det er ofte for lavt for mange på den nordlige halvkugle. I stedet er en daglig dosis på 25-50 µg optimalt for de fleste mennesker.

  Generelt er vitamin D i de rette doser sikkert at indtage, og der er meget lav risiko for komplikationer.

  HVAD ER D-VITAMIN GODT FOR?

  • D-vitamin bidrager til immunsystemets normale funktion.
  • D-vitamin bidrager til opretholdelse af normale knogler og tænder.
  • D-vitamin bidrager til normale blodkalkniveauer.
  • D-vitamin bidrager til opretholdelse af en normal muskelfunktion.
  • D-vitamin bidrager til normal absorption / anvendelse af calcium og fosfor.
  • D-vitamin har en rolle i processen med celledeling. 

  D-vitamin er nødvendigt til normal vækst og udvikling af knogler hos børn og bidrager til immunsystemets normale funktion. Derfor anbefales det at børn fra 0-4 år får D-vitamin via tilskud. Det anbefales også at gravide tager et tilskud af D-vitamin igennem hele deres graviditet.

  Du får 100 kapsler med 75 mcg pr kapsel. Der til i alt 100 dages forbrug.

  Den danske sundhedsstyrelse anbefaler at alle - både børn og voksne - tager et tilskud af D-vitamin igennem vinteren.

  HVAD ER D-VITAMIN?

  D-vitamin er vigtig for kroppen, da det fremmer kroppens optagelse af calcium og fosfat fra tarmen samt aflejring af mineraler i knogler og tænder. Grundet vitaminets egenskaber er D-vitamin særlig vigtig for spædbørn og under graviditet, da det er essentielt for barnets knogleudvikling, tænder og moderens knogler.

  D-vitamin findes i mange forskellige former og der er indtil videre fundet 37 aktive stoffer, som hver især er forskellige i deres kemiske struktur. Den største betydning for den menneskelige krop har D2 (ergocalciferol) og D3 (cholecalciferol), hvoraf D3 er den mest aktive form.
 D-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, hvilket betyder, at kroppen ikke kan optage D-vitamin uden et fedtstof. Af samme årsag har vi tilsat olivenolie, som øger optagelsen af det vigtige vitamin.

  HVOR KOMMER D-VITAMIN FRA?

  D-vitamin er også kendt som solskinsvitaminet, da solen er en af de vigtigste kilder til D-vitamin. Sollys består af lys med forskellige bølgelængder, hvoraf solens UVB- og UVA stråling er af størst relevans for mennesker. Når vores hud udsættes for UVB-stråling, omdannes kolesterol i hudens overflade til D3-vitamin, hvor bleg hud optager mere D-vitamin end mørk hud. Den mængde D-vitamin, som det lykkes at optage i huden fra solens stråler deponeres i bl.a. lever og nyrer i løbet af de følgende 48 timer, hvis kroppen ikke forinden er blevet vasket af med sæbe eller af klorvand, eksempelvis fra en pool.

  D-vitamin fra sollys dannes dog kun, når solen står tilstrækkelig højt på himlen, ellers kan UVB ikke trænge igennem atmosfæren. I Skandinavien er det således kun i højsommeren, at der dannes nok D3-vitamin i huden via sollys, og går man tildækket, bruger solcreme eller er mørkhudet (hud med højere pigment), hæmmes optagelsen af D3-vitamin, hvorved der er et øget behov for D-vitamin tilskud.  

  Derudover findes D-vitamin i fødevarer som fed saltvandsfisk, fiskeleverolie, ost og andre fedtholdige mælkeprodukter, samt æggeblommer, avokado og vegetabilske olier. Men mængden af D-vitamin, der optages via kosten er utilstrækkelig til at dække kroppens behov. 

  HVOR MEGET D-VITAMIN MÅ MAN TAGE DAGLIGT?

  Spæd- og småbørn fra 2 uger og indtil 4 år anbefales et D-vitamintilskud på 10 µg (mikrogram) dagligt hele året. Alle voksne og børn fra 4 år anbefales et kosttilskud med 5-10 μg vitamin D i vinterhalvåret (fra oktober til april). Derudover anbefales 10µg D-vitamin dagligt hele året til: Gravide.

  HVORNÅR BEGYNDER D-VITAMIN AT VIRKE?

  Det afhænger af hvor lavt niveau af D vitamin, man har I kroppen.

  Typisk kan man mærke en virkning efter en må ses tid. Har man meget lave niveauer, kan der gå længere tid. 
   

  HVAD SKER DER VED MANGEL AF D-VITAMIN?

  Sundhedsstyrelsen anbefaler allerede tilskud af D-vitamin til ældre over 70 år, gravide og børn særligt børn under 4 år, samt mennesker, der ikke får sol, og folk med mørkere hud.

  D-vitamin er afgørende for, at kroppen kan optage kalk og fosfat fra tarmen. 

  Det er i dag almindeligt at give spædbørn tilskud af D-vitamin, men der ses stadig D-vitaminmangel hos kvinder i den fødedygtige alder. I de to første leveår, er der en risiko for, at børn ikke får D-vitamin nok, idet spædbørn ikke anbefales at være i direkte sol, og fordi børn op til 4 år skal beskyttes særligt mod direkte sol på kroppen. Samtidig indeholder modermælk ikke tilstrækkeligt D-vitamin til at dække barnets behov. På baggrund af dette anbefales det at give spædbørn et D-vitamintilskud på 10 mikrogram dagligt, fra de er 2 uger til 4 år. Tilskuddet gives i form af D-vitamindråber, direkte i munden eller på en ske sammen med lidt modermælk.

  Doser: 1 kapsel om dagen, der er allerede tilsat olivenolie til tabletten for optimal optagelse. Indtages gerne ifm et måltid. Også velegnet til børn +10 år.

  Serving Size: 1 kapsel
  Amount Per Serving
  % Daily Value
  Vitamin D-3 (cholecalciferol)
  Vitamine D-3 (cholecalciferol)
  75 mcg (3000 IU)
  1500%
  Ingredienser: vitamin D3 (kolekalciferol)., Olivenolie, gelatine (skal), glycerin (gelemiddel), vand
  Ingredients: vitamin D3 (cholecalciferol), olive oil, gelatin (shell), glycerin (gelling agent), water
  * NRV = Daily Nutrient Reference Value
  * NRV = Referensvärde för dagligt näringsintag
  ** No NRV established
  ** Inget NRV fastställt
  Suggested use: As a dietary supplement take en (1) capsule with each meal. Do not exceed the recommended dosage instructions. Food supplements should not be used as a substitute for a varied diet.
  Rekommenderad: Som kosttilskud, tag en (1) kapsel, helst sammen med et måltid. Kosttilskud bør ikke træde i stedet for en varieret kost og sund livsstil. Indtaget af dette kosttilskud må ikke overstige den anbefalede dosis.
  Advarsel: Keep out of reach of small children. This product is manufactured and packaged in a facility which may also process soy, fish and crustacean shellfish.
  Varning: Opbevares utilgængeligt for børn.Denne produkt fremstilles og pakkes i en facilitet, der også kan håndtere soja, fisk og skaldyr.