Facebook Pixel
Vegansk Vitamin D3 1000 IU

Vegansk Vitamin D3 1000 IU

Brug for hjælp ONLINE CHAT - viva@vitaviva.com
Tlf: (+31) 20 244 3157.
Returnering Returner din ordre indenfor
14 dage
Fri fragt På alle ordrer over 750 kr. i EU
(med visse begrænsninger)
Hurtig levering Vi leverer til hele EU på 2-3
hverdage (bestilling inden kl. 14)
200+ produkter Udviklet og produceret efter
højeste standarder

Potent Vitamin D3 vegansk formel med olie

Vegansk Vitamin D3 1000 IU

279,38 kr
25 mcg / 100 softgels
279,38 kr
Pr. gang:
Levering hver (Vælg venligst interval)
 • Spar 15% hver gang.
 • Ingen binding, nem selvbetjening.
 • Fri levering ved køb over 745 kr.
Subscription details

  Pris pr. daglig dosis 2,50 kr.

  Potent Vegansk Vitamin D3 (25 mcg) fra alger. D-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, hvilket betyder, at kroppen ikke kan optage D-vitamin uden et fedtstof. Derfor er denne softgel tilsat solsikkeolie. Vegansk.

  HVAD ER VITAMIN D3?

  D-vitamin er ikke et vitamin i traditionel forstand, fordi vi er i stand til at danne det gennem huden, når vores hud først er udsat for UV-B-stråler fra solen. Dannelsen sker i huden fra kolesterol. Solens stråler skal være stærke, og huden skal udsættes direkte for, at vores kroppe danner nok naturligt vitamin D3. Derfor kaldes det solskinsvitaminet. 

  Denne D vitamin er vegansk.

  Du får også D-vitamin fra enkelte fødevare såsom fed fisk, lever og æg, men ikke nok til at dække dit basale behov.

  RELEVANT FOR DIG?

  • D-vitamin bidrager til immunsystemets normale funktion.
  • D-vitamin bidrager til opretholdelse af normale knogler og tænder.
  • D-vitamin bidrager til normale blodkalkniveauer.
  • D-vitamin bidrager til opretholdelse af en normal muskelfunktion.
  • D-vitamin bidrager til normal absorption / anvendelse af calcium og fosfor.
  • D-vitamin har en rolle i processen med celledeling. 

  D-vitamin er nødvendigt til normal vækst og udvikling af knogler hos børn og bidrager til immunsystemets normale funktion. Derfor anbefales det at børn fra 0-4 år får D-vitamin via tilskud. Det anbefales også at gravide tager et tilskud af D-vitamin igennem hele deres graviditet.

  Du får 100 veganske softgels med 25 mcg vegansk D3 fra alge (Schytzochytrium) pr tablet. Der til i alt 100 dages forbrug.

  Den danske sundhedsstyrelse anbefaler at alle - både børn og voksne - tager et tilskud af D-vitamin igennem vinterhalvåret (oktober -april).

  Hvad er D-Vitamin?

  D-vitamin er vigtig for kroppen, da det fremmer kroppens optagelse af calcium og fosfat fra tarmen samt aflejring af mineraler i knogler og tænder. Grundet vitaminets egenskaber er D-vitamin særlig vigtig for spædbørn og under graviditet, da det er essentielt for barnets knogleudvikling, tænder og moderens knogler.

  D-vitamin findes i mange forskellige former og der er indtil videre fundet 37 aktive stoffer, som hver især er forskellige i deres kemiske struktur. Den størreste betydning for den menneskelige krop har D2 (ergocalciferol) og D3 (cholecalciferol), hvoraf D3 er den mest aktive form.
 D-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, hvilket betyder, at kroppen ikke kan optage D-vitamin uden et fedtstof. Derfor er denne softgel tilsat solsikkeolie. Vegansk.

  Hvor kommer D-Vitamin fra?

  D-vitamin er også kendt som solskinsvitaminet, da solen er en af de vigtigste kilder til D-vitamin. Sollys består af lys med forskellige bølgelængder, hvoraf solens UVB- og UVA stråling er af størst relevans for mennesker. Når vores hud udsættes for UVB-stråling, omdannes kolesterol i hudens overflade til D3-vitamin, hvor bleg hud optager mere D-vitamin end mørk hud. Den mængde D-vitamin, som det lykkes at optage i huden fra solens stråler deponeres i bl.a. lever og nyrer i løbet af de følgende 48 timer, hvis kroppen ikke forinden er blevet vasket af med sæbe eller af klorvand, eksempelvis fra en pool.

  D-vitamin fra sollys dannes dog kun, når solen står tilstrækkelig højt på himlen, ellers kan UVB ikke trænge igennem atmosfæren. I Skandinavien er det således kun i højsommeren, at der dannes nok D3-vitamin i huden via sollys, og går man tildækket, bruger solcreme eller er mørkhudet (hud med højere pigment), hæmmes optagelsen af D3-vitamin, hvorved der er et øget behov for D-vitamin tilskud.  

  Derudover findes D-vitamin i fødevarer som fed saltvandsfisk, fiskeleverolie, ost og andre fedtholdige mælkeprodukter, samt æggeblommer, avokado og vegetabilske olier. Men mængden af D-vitamin, der optages via kosten er utilstrækkelig til at dække kroppens behov. 

  Hvad sker der ved mangel af D-Vitamin?

  Sundhedsstyrelsen anbefaler allerede tilskud af D-vitamin til ældre over 70 år, gravide og børn særligt børn under 4 år, samt mennesker, der ikke får sol, og folk med mørkere hud.

  D-vitamin er afgørende for, at kroppen kan optage kalk og fosfat fra tarmen. 

  Det er i dag almindeligt at give spædbørn tilskud af D-vitamin, men der ses stadig D-vitaminmangel hos kvinder i den fødedygtige alder. I de to første leveår, er der en risiko for, at børn ikke får D-vitamin nok, idet spædbørn ikke anbefales at være i direkte sol, og fordi børn op til 4 år skal beskyttes særligt mod direkte sol på kroppen. Samtidig indeholder modermælk ikke tilstrækkeligt D-vitamin til at dække barnets behov. På baggrund af dette anbefales det at give spædbørn et D-vitamintilskud på 10 mikrogram dagligt, fra de er 2 uger til 4 år. Tilskuddet gives i form af D-vitamindråber, direkte i munden eller på en ske sammen med lidt modermælk.

  Doser: 1-2 tabletter om dagen gerne ifm et måltid. Også velegnet til børn +10 år: 1 tablet dagligt.

  Serving Size: 1 softgel
  Amount Per Serving
  % Daily Value
  Vegan Vitamin D3
  Veganistische vitamine D3
  25 mcg (1000 IU)
  500 %*
  *NRV = Daily Nutrient Reference Value
  *NRV = Dagelijske voedingsreferentiewaarde
  OTHER INGREDIENTS: Sunflower oil, tapioca starch (shell), glycerin (gelling agren), water, vegan vitamin D3 (cholecalciferol).
  OVERIGE IGREDIËNTEN: Zonnebloemolie, tapiocazetmeel (schil), glycerine (gelerende agren), water, veganistiche vitamine D3 (cholecalciferol)
  Suggested use: 1 softgel daily preferably with a meal or as directed by a healthcare professional.
  Aanbevolen: 1 softgel per dag bij voorkeur bij een maaltijd of zoals voorgeschreven door een zorgverlener. Dit product is een voedingssupplement en is geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en/of gezonde levensstijl.
  Advarsel: This product is manufactured and packaged in a facility which may also process milk, soy, wheat, egg, peanuts, tree nuts, fish and crustacean shellfish. Food supplements should not be used as a substitute for a varied diet. Do not exceed recommended dose.
  Waarschuwing: Dit product is vervaardigd en verpakt in een faciliteit die ook melk, soja, tarwe, eieren, pinda's, noten, vis en schaaldieren kan verwerken. Buiten bereik van kinderen bewaren. De aanbevolen dagdosering niet overschrijden.