Facebook Pixel
5 Tips til bedre søvn!
BetterSleep

En god nats søvn er lige så vigtig som regelmæssig motion og sund kost. Hvorfor? Fordi forskning har vist, at dårlig søvn har umiddelbare negative effekter på dine hormoner, din vægt, din fysiske form og din hjernefunktion.

I løbet af de sidste årtier er både søvnkvalitet og -kvantitet faldet og er nu et generelt problem for mange(1). Der er enormt mange, som kæmper med dårlig søvn. Det skyldes primært vores valg af livsstil – vi prioriterer simpelthen ikke, at få den søvn vi har brug for og det kan have konsekvenser for vores generelle helbred.

Hvis du har problemer med at sove, kan du se nedenstående tips til, hvordan du understøtter din søvn bedst muligt. Vi håber at kunne inspirere dig!

1. En god aftenrutine?
Du kan gøre meget for at få kroppen og sindet til at indstille sig på søvn - og en god aftensrutine er en rigtig god start. Det er ikke sikkert du kan følge den hver dag, men som udgangspunkt kan du bruge den. 
  1. Start med at slukke tv'et en time før du tænker at sove.
  2. Tag et varmt bad.
  3. Luft soveværelset ud, de fleste sover bedst i 18-20 grader.
  4. Drik en kop varm urtete m.  lakridsrod, kamilleblomst eller lavendelblomst.
  5. Træk vejret dybt - vejrtrækning og meditation går hånd i hånd. Giv dig selv 5 min hvor der er fokus på vejrtrækningen.

2. Magnesium...
Magnesium er et naturligt og essentielt mineral, som kroppen bruger til mange af sine kritiske funktioner.

Det er især vigtigt for din muskelfunktion, dit nervesystem og din knoglesundhed.

Grundet sin naturlige effekt på musklerne og nervesystemet kan det have en positiv effekt på din søvn, så dine muskler slapper bedre af. Det er derfor, mange tager magnesium før sengetid for at sikre en mere rolig søvn.

SHOP MAGNESIUM HER

3. INGEN skærm i sengen!
... eller endnu bedre, ingen skærm en time før du skal i seng. Produktionen af søvnhormoner påvirkes i høj grad af lyset fra din telefon, tv eller iPad. "Blue light" nedsætter produktionen af melatonin, som er kroppens eget sovemiddel. Det blå lys gør at hjernen tror, at det er dag og ikke nat, hvilket gør det sværere for kroppen at falde i søvn.  

Så har du problemer med søvnen, så er første skridt at få telefonen ud af soveværelset.

4. Gingko Biloba Extract

Ginkgo Biloba, også kaldet Templetræ, er blevet brugt i Kina i næsten 5000 år for at understøtte nervesystemet, hukommelsen og blodgennem-strømningen.

Gingko Biloba som kosttilskud er baseret på ekstrakt af bladene på tempeltræet.

Da det har en naturlig understøttende effekt på nervesystemet, kan det også bruges til at støtte din søvn. Vi anbefaler at tage det 30-60 min. før sengetid for optimal effekt.

SHOP GINGKO BILOBA

5. Daglig motion, men...
Motion er en af de bedste måder, at forbedre din søvn og sundhed på... MEN ikke for sent på aftenen.

Daglig træning har vist sig, at påvirke den tid det tager at falde i søvn og selve søvnkvaliteten (2).

Hvis du træner for sent, kan det have en negativ effekt på din søvn, fordi det øger hormoner såsom adrenalin og adrenalin.

Sørg for at være fysisk aktiv minimum 30 min. dagligt.