Facebook Pixel
5 tips til at støtte dit syn!
HealthyVision

Vores syn er vigtigt - det kan de fleste af os være enige i. Øjensundhed er måske ikke noget, du tænker på dagligt, men med tiden vil vores øjne blive nedslidt. Så hvordan holder man dem i form? Vi deler 5 gode tips til, hvordan du kan opretholde et velfungerende syn.

Det menneskelige øje er et vigtigt og komplekst sanseorgan - og øjets sundhed går hånd i hånd med dit generelle helbred. Tag ikke dine øjne for givet, da de er komplekse organer, som har brug at du passer på dem. Der er mange ting, der påvirker dit syn; din livsstil, dine vaner, solens stråler og din kost osv.

1. OMEGA 3 / DHA

Omega-3 fedtsyren kendt som DHA, er et vigtigt mikronæringsstof for din generelle sundhed - og også dine øjne ( kilde ). 

DHA findes i fede fisk såsom laks, sild, ansjoser og makrel. Hvis du ikke spiser fed fisk på ugentlig basis (400 g), kan du dagligt supplere med en omega 3-olie fra fisk eller alger.

Vi anbefaler 1 kapsel / 1000 mg på daglig basis.

SHOP OMEGA 3 HER

2. STOP MED AT RYGE

Vi ved, at rygning generelt er dårligt for os, men vidste du, at det også er virkelig dårligt for dine øjne?

Rygning er relateret til øget risiko for at få grå stær og øget risiko for optiske nerveproblemer (kilde). 

Hvis du ønsker at støtte dit syn på daglig basis, skal du stoppe med at ryge.

3. VISION SUPPORT

Vision Support er en kombination af A-vitamin, zink, lutein, blåbær, samt udvalgte planter og aminosyrer. Det er formuleret til at understøtte et sundt og normalt syn.

Især A-vitamin og zink er relateret til øjensundhed, da de begge bidrager til synets normale funktion.

Anbefalet daglig dosis: 2 kapsler

SHOP VISION SUPPORT HER

4. BRUG SOLBRILLER

Et par gode solbriller vil hjælpe dig med at beskytte dine øjne mod solens ultraviolette (UV) stråler. For meget UV-eksponering øger risikoen for grå stær og skader på nethinden (kilde).

Solbriller er ikke kun solbriller - sørg for at få et par, der har indbygget UV-beskyttelse. Vælg et par, der blokerer 99% til 100% af UVA- og UVB-stråler.

5. BEGRÆNS DIN SKÆRMTID

For lang tid foran din skærm, kan irritere og skade dine øjne på sigt (source). Du kan blandt andet opleve:

  • Spændinger i øjnene
  • Sløret syn
  • Problemer med at fokusere på afstand
  • Tørre øjne
  • Hovedpine

TIP!  Du kan prøve at "nulstille" dine øjne hvert 20. minut. Tag øjnene væk fra skærmen, se 10-15 meter væk, og prøv at fokusere på dine omgivelser i 15 sekunder - gå derefter tilbage til arbejdet. Gør det hver anden time, og husk at tage pauser i løbet af din arbejdsdag.