Facebook Pixel
Fun Facts om D-Vitamin
Vitamin D facts

Vidste du, at foråret er den tid på året, hvor din krop har det laveste niveau af D-vitamin? Hvis du altså ikke har taget et tilskud af D-vitamin igennem vinteren.

Grundet vejret og begrænset adgang til direkte sollys i vinterens 3 måneder, er dit naturlige lager af D-vitamin på sit laveste, når vi når april og foråret. Det er derfor det perfekte tidspunkt nu, at støtte din krop med D-vitamin, samt nyde de spæde forårsstråler.

SHOP D-VITAMIN HER

Pssst... en ekstra lille fun fact om D-vitamin! Ved du egentlig, hvor meget sollys der skal til, før du har den anbefalede mængde D-vitamin i din krop? Den tilstrækkelig mængde er defineret som 15-30 minutter brugt udendørs dagligt i middagsolen (mellem 11:00 og 15:00 ) fra marts til november, hvor dit hoved og dine hænder er i direkte sollys (kilde).

Meget få er i stand til at overholde ovenstående retningslinjer, da de fleste er på arbejde indendørs mellem 11-15 i hverdagen - hele året rundt og især i det tidsrum. Dette er grunden til, at mange mennesker verden over mangler D-vitamin (kilde).

SHOP D-VITAMIN HER

ØVRE SIKRE GRÆNSER?
EU’s Scientific Committee on Food har fastlagt en øvre sikker grænse for dagligt indtag af D-vitamin, som er følgende:

  • 25 mcg for spædbørn fra 0 - 6 måneder
  • 50 mcg for børn fra 6 måneder - 10 år 
  • 50 mcg gravide og ammende kvinder
  • 100 mcg for børn fra 11 år samt voksne

Sundhedsstyrelsen har netop opdateret deres generelle anbefalinger angående D-vitamin, som du kan læse mere om HER.