Facebook Pixel
Q&A med Mette Skjærbæk
Q&A med Mette Skjærbæk

Vi bliver ofte spurgt til appelsinhud, samt hvordan man gennem kost og livsstil, kan minimere de små buler på lårene. Vi har derfor allieret os med hudnørd og livsnyder, Mette Skjærbæk - kreativ direktør for Karmameju Skincare. Vi har spurgt hende omkring hendes bedste tips til at minimere bulerne og dem kan du læse om her...
 

Om appelsinhud:

Appelsinhud - også kaldet cellulites, er en gene for nogen, for andre betyder det ikke noget, at huden buler lidt hist og her. Vores holdning er, at glade mennesker er smukke mennesker, og derfor er det vigtigt at pointere, at vi ikke mener, der er noget galt med appelsinhud, men mange spørger os: hvordan kommer jeg af med det, og derfor her, nogle velmente og i det hele taget sundhedsfremmende råd, som vi håber, I kan bruge. 

 

Men hvorfor får vi det? 

 Appelsinhud viser sig fordi fedtet i underhuden ophober sig i små hulrum i bindevævet mellem overhuden og musklerne. Jo ældre vi bliver, jo stivere bliver bindevævet, og så opstår der buler og fordybninger i huden. Appelsinhud siges også at være arvelig og derfor er nogle kvinder disponeret for appelsinhud, også i en tidlig alder (1)

 

1. TØRBØRSTNING...

Hos Karmameju er vi fortalere for tørbørstning af huden med specialudviklede krops tørbørster. Tørbørstning er et mange hundrede år gammelt ritual, som stimulerer blodcirkulationen, samt nerve- og lymfesystemet. Det fjerner tør hud, og så forebygger og bekæmper det appelsinhud.

På et studie fra University of Sunderland i England fandt forskerne, at daglig tørbørstning reducerede testpersonernes cellulite med gennemsnitlig 26 % på kun 5 uger. 

Tørbørstning vandt over både motion og appelsinhudscremer. Tænk hvis forsøgspersonerne havde tørbørstet i 1 år! Forskerne var i den grad overraskede over resultatet og nåede frem til, at det måtte være den daglige “skubben rundt på fedtdepoterne”, som gjorde, at det blev glattet ud, og at huden derfor fik en mere ensartet overflade. 

I kan læse mere om hvorfor jeg tørbørster HER: for det er der mange gode grunde til, at jeg gør. 

 

2. SYRE & BASE KOST

Ser vi på kroppen indefra, hvor alt som sker i huden jo starter, så er det for menneskekroppen altid en fordel at være i en basisk tilstand fremfor i en syret tilstand. Det gælder både i forhold til sund og smuk hud, men endnu vigtigere i bekæmpelsen af sygdom, ledsmerter, træthedssymptomer og meget andet.

Basiske madvarer, er ikke overraskende, fødevarer som avocado, agurk, rodfrugter, urtete, linser og lignende. Syrede fødevarer er for eksempel kaffe, sukker, okse- og svinekød, gær, ost m.m.

En god syre/base balance i ens kost er derfor en fordel af rigtig mange gode grunde, herunder også huden, og ja - dannelse af appelsinhud, som lettere sker i en krop, der ikke er i sund balance. Jeg kan varmt anbefale, at læse op på syre/base kost for en generelt sundere krop. 

 

3. MOTION

Motion er ligeledes sundt af rigtig mange grunde. Jeg er stor fortaler for at vælge den motionsform, som ens krop har bedst af. Jeg har for eksempel slidte led grundet spring-gymnastik og trampolin som sport, da jeg var ung, og dertil lagt sammen med en meget hypermobil krop. Jeg har ligeledes løbet en del, da jeg var yngre, og desværre er min krop ikke god til “stød sport”. I dag dyrker jeg derfor kun pilates, reformer, living Yolates og den form for træning, som styrker, uden stød. For ikke at gøre kroppen yderligere skade end jeg allerede har gjort.

Motion fremmer blodcirkulationen i kroppen, iltningen af cellerne, og udrensning af affaldsstoffer - igen et vigtigt element for en generel sund krop, samt for at modvirke appelsinhud. 


"Jeg elsker, at meget af det vi kan gøre for at modvirke elementer som f.eks appelsinhud, er sundhedsfremmende på så mange andre punkter også. Jeg ser mig selv som lidt af en gammeldags bondekone. Jeg tror på at spise en kost, som stadig ser ud som da naturen skabte den, og så “krydret” med saltlakrids og chips ind i mellem, i sådan en 80/20 balance… hvor 80% er med tanke på kropsrespekt, og de resterende 20% er lige hvad hjertet begærer. Det store slag står når vi handler i supermarkedet, det er her vi skal købe det naturlige med hjem i overflod, for det vi køber, er også det vi spiser. - og! Så kan vi heldigvis supplere med kosttilskud, som er specifikt udviklet til at fremme kroppens sundhed på de områder, som er vigtigst for os hver især."

-  Mette Skjærbæk

 

PRODUKTER DER MATCHER METTES RÅD!

 

TØRBØRSTENS VEN....

Cellulite Away er en potent blanding af naturlige ingredienser såsom Niacin (B3-vitamin), Cayennepeber, Ingefær, Havthorn, L-arginine, Butchers Broom Root mm.  Mange af ingredienserne er i utallige år blevet kædet sammen med blodcirkulationen, grundet deres naturlige stimulans (fx når du spiser stærk mad, kommer der gang i blodcirkulationen fordi kroppen bliver varmet op). Den samme effekt er formålet med ingredienserne i Cellulite Away. Der er især skrevet rigtig mange spændende artikler omkring Niacin (B3) i forbindelse med vedligeholdelde af huden, samt stimulering af blodcirkulationen.

Dette produkt arbejder rigtig godt sammen med teorien omkring tørbørstning og har til formål at bifrage til den større effekt, når du børster kroppen.
 
 
BINDEVÆVET...
Som Mette skriver i starten af nyhedsbrevet, så fremmes synet af bulerne med alderen,  da bindevævet bliver stivere med tiden og huden naturligt mister sin spændstighed.  Her kan et tilskud med kollagen være relevant! 

Du danner helt naturligt selv kollagen i kroppen. Kollagen fungerer som byggesten for dine knogler, tænder, muskler, hud, led og bindevæv.  Tænk på det som limet, der holder din krop sammen. Med alderen falder din egen produktion af kollagen, hvorfor du oplever at din hud mister spændstighed. 

Vores VITAGLOW indeholder bla. kapsler med ren kollagen fra græsfodret kvæg, som naturligt indeholder type I og III kollagen.  Dertil indeholder VITAGLOW en række essentielle vitaminer og antioxidanter, som støtter om op en smuk og spændstig hud.

KØB VITAGLOW HER

SYRE & BASE?

I forlængelse af Mettes råd omkring "syre/base" kost, så er vores Organic Greens et optimalt tilskud. Det er baseret på udelukkende økologiske grøntsager og bær i koncentreret form. Det er et nem måde at øge dit grønne daglige indtag.

Vi kalder det vores "greens powder" på tablet. De fleste greens powders skal du komme i en smoothie eller shake - denne kan du hurtigt tage med lidt vand. Du kan selvfølgelig også blende den med din smoothie, hvis du lyster det.

Vi anbefaler 2-4 stk dagligt for optimal effekt